MİNECRAFTTURK.NET GÜNCELLENDİ HOŞ GELDİN!

Minecrafttürk'e kaydolarak, topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

MUZİPLİK TAMAMLANDI!
minecrafttr aramıza katil!
batihost minecraft server kirala
batihost minecraft server kirala
  • MinecraftTURK.NET Discord Sunucusu

    Discord sunucumuza katılın ve MinecraftTR ve Minecraft hakkında tüm güncel Haber ve Gelişmeleri öğrenin güncel kalın.

    Buraya tıklayarak aramıza katıl.

Yurter Özcan'dan "gizli görüşme" iddialarına yanıt

  • Konbuyu başlatan Celil
  • Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:53
C

Celil

Guest
Konu Sahibi
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TBMM Genel Kurulunda Bakanlığının 2022 bütçesi görüşmelerinde yaptığı konuşmada CHP’nin ABD Temsilcisi Yurter Özcan'ın FETÖ ile bağlantılı olduğu iddia edilen Henry Barkey ile görüştüğünü öne sürdü. Çavuşoğlu'nun yanı sıra "bazı" medya kuruluşları da bu iddiayı tekrarladı.

Yurter Özcan, sosyal medya hesabından hakkındaki iddialara cevep vererek CHP'nin ABD temsilcisi olarak yaptığı bütün görüşmelerini şeffaf bir şekilde ABD Adalet Bakanlığına kanunlar çerçevesinde raporladığını açıkladı.

Herhangi gizli bir görüşme yapmadığını ifade eden Özcan, aynı şeffaflığı "herkesin" göstermesi gerektiğini altını çizerek, "Gizli, saklı iş yapanları da seve seve ifşa ederim. Milyonlarca doları Amerika’da havaya savurup, ondan sonra Türkiye’de farklı telden çalan AKP hükümeti düşünsün bundan sonra olacakları." dedi.

CHP'nin ABD temsilcisi olarak halka açık olarak raporlar hazırladığını ifade eden Özcan, bu raporları da Twitter hesabından

Özcan'ın hakkında daha önce Aydınlık gazetesi ve Fatih Tezcan CIA ile iltisaklı olduğunu iddia etmiş ve Nedim Şener de kendisine hakaret etmişti. Söz konusu şahısları ve gazeteyi tazminata mahkum ettiğini hatırlatan Yurter Özcan, hakkında ortaya atılan iddialara ilişkin olarak hukuki süreç başlatacağını belirtti. Özcan ayrıca kazandığı tazminatları da "Sivas / Yurter Özcan Ortaokulu"na bağışladığını açıkladı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'da geçtiğimiz gün Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu ile gerçekleştirdiği basın toplantısında Özcan hakkındaki iddialara şu şekilde cevap vermişti:

Bu bilgileri en sağlıklı kaynaklardan almak ister, temsilcidir orada. Sadece orada değil, Brüksel'de, Kıbrıs'ta da temsilcimiz var. Avrupa Birliği ile ilgili gelişmeleri Brüksel'den alırız. Amerika'daki gelişmeleri Washington'daki temsilcimizden alırız. Nasıl gazetecilerin temsilcileri varsa siyasi parti olarak bizim de temsilcilerimiz var. Çünkü biz doğrudan bilgi ve doğru bilgi almak isteriz.