C
Celil
Guest
Konu Sahibi
Türkiye İşçi Partisi (TİP) Raporu olarak hazırlanan ve kitap olarak da yayımlanan "Duvar"da, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in yazılı olarak yapılan bir söyleşisi yer aldı.
Peker'e Youtube videoları ve sosyal medya paylaşımlarının "arkasında ne var?" sorusuna, ""AK Parti’yi veya Recep Tayyip Erdoğan’ı iktidardan indirmek gibi bir gayem yok." dedi.
Peker'in anlatımları ile ilgili raporda yer alan aktarımlar ve yanıt verdiği bazı sorular şöyle:
Çıkışının arkasında ne var?
Peker Youtube videoları ile başlayan çıkışı için şunları söylüyor:
İfşaatın ilk dönemlerinde üzerinde çokça konuşan eski AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ün ‘‘elçi’’ olduğunu söyleyen Peker, böyle bir soru sorulmasa da ‘‘MHP’ye zarar vermek gibi bir amacım yok’’ diyerek bu görüşünü not düştü. Peker, işadamı Mehmet Cengiz’le dedelerinden dolayı akraba olduğunu söyleyen, annesi küçüklüğünden itibaren uyardığı için devletle hiçbir ticari iş yapmadığını da söyledi.
Neden video yayımlamadı?
Türkiye’deki "bazı dostlarının" anlattıkları ile Türkiye Cumhuriyeti devletinin çalışma yaptığını kendisiyle paylaştığını da vurgulayan Peker, Birleşik Arap Emirlikleri’nin kendisine ‘‘bizim ülkemizde kalıp başka bir ülkenin yönetimini kötüleyemezsiniz’’ dedikleri için video yayımlamadığını da yineledi.
Peker şu ifadeleri kullandı:
Sedat Peker burada "Türkiye’deki dostları" derken kimleri kast ettiğini açıklamadığı gibi devletin hangi biriminin ne üzerine çalıştığını da açıklığa kavuşturmadı.
"Sedat Peker neden ifşada bulunuyor?"
"Burhan Kuzu size Zindaşti’nin skandal tahliyesinde parmağı olan diğer kişilerin isimlerini verdi mi? Bu olayda başka kimlerin rol aldığı konusunda duyumlarınız var mı?"
Peker'e Youtube videoları ve sosyal medya paylaşımlarının "arkasında ne var?" sorusuna, ""AK Parti’yi veya Recep Tayyip Erdoğan’ı iktidardan indirmek gibi bir gayem yok." dedi.
Peker'in anlatımları ile ilgili raporda yer alan aktarımlar ve yanıt verdiği bazı sorular şöyle:
Çıkışının arkasında ne var?
Peker Youtube videoları ile başlayan çıkışı için şunları söylüyor:
"AK Parti’yi veya Recep Tayyip Erdoğan’ı iktidardan indirmek gibi bir gayem yok. Ancak bir şey söylüyorum, bana ve aileme karşı namussuzluk yapıldı diyorum. Devletin namusu olur diyorum. Bu namussuzluğu yapanlara karşı mücadele ederken paylaştığım bilgiler mevcut iktidarı yaralarsa, oyunu düşürürse bu benim sorunum değil. Bu onların sorunu. Ve kamuoyu araştırmalarında gördüğümüz, şu ana kadar paylaştıklarım ciddi oranda zarar vermiş. Turpun büyükleri her zaman heybede olur. Seçim öncesi heybedeki büyük turplar çıktığında neler olur hep beraber göreceğiz."
İfşaatın ilk dönemlerinde üzerinde çokça konuşan eski AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ün ‘‘elçi’’ olduğunu söyleyen Peker, böyle bir soru sorulmasa da ‘‘MHP’ye zarar vermek gibi bir amacım yok’’ diyerek bu görüşünü not düştü. Peker, işadamı Mehmet Cengiz’le dedelerinden dolayı akraba olduğunu söyleyen, annesi küçüklüğünden itibaren uyardığı için devletle hiçbir ticari iş yapmadığını da söyledi.
Neden video yayımlamadı?
Türkiye’deki "bazı dostlarının" anlattıkları ile Türkiye Cumhuriyeti devletinin çalışma yaptığını kendisiyle paylaştığını da vurgulayan Peker, Birleşik Arap Emirlikleri’nin kendisine ‘‘bizim ülkemizde kalıp başka bir ülkenin yönetimini kötüleyemezsiniz’’ dedikleri için video yayımlamadığını da yineledi.
Peker şu ifadeleri kullandı:
‘‘BAE (Birleşik Arap Emirlikleri) görevlileri bana Türkiye’den bir not iletmediler. Sadece kendi can güvenliğimle ilgili konuştular. Bir de bizim ülkemizde kalıp başka bir ülkenin yönetimini kötüleyemezsiniz dediler. Türkiye’deki bazı dostlarım 'Senin anlattığın suçlarla ilgili devletimiz çalışma yapıyor, gereği yapılacak' dediler. Ben de halen bekliyorum.’’
Sedat Peker burada "Türkiye’deki dostları" derken kimleri kast ettiğini açıklamadığı gibi devletin hangi biriminin ne üzerine çalıştığını da açıklığa kavuşturmadı.
"Sedat Peker neden ifşada bulunuyor?"
Ben Kafkas asıllı bir Türk’üm. Karadenizli bir Türk ailesinin çocuğuyum. Bizim kültürümüzde Abrek ismi verilen savaşçılar vardır. Kendisinin, ailesinin ya da sevdiklerinin onuruna ve şerefine karşı büyük bir hata yapılırsa bunun intikamını alacağı için bir kere yemin eden ve bu uğurda ölüm dahi olsa geri dönmeyen kişiye Abrek denir. Benim söylediğimi inandırıcı bulmayanlar olabilir. Bu onların sorunu. Şu an çok enteresan bir durum yaşıyoruz. Bunu tarih mutlaka yazacak.
"Burhan Kuzu size Zindaşti’nin skandal tahliyesinde parmağı olan diğer kişilerin isimlerini verdi mi? Bu olayda başka kimlerin rol aldığı konusunda duyumlarınız var mı?"
Bu konuyla ilgili kendi sayfamda detaylı olarak paylaşımlar yaptım. Oradan cevaplara ulaşabilirsiniz. Ancak ölümüyle ilgili önümüzdeki zamanlarda yeni bir bölümü tekrardan açacağım.