C
Celil
Guest
Konu Sahibi
Sanatçı Muazzez Ersoy, A Para'da yayımlanan Sinan Özedincik ve Sonat Bahar'ın sunduğu "Biz Bize" isimli programa konuk oldu.
Muazzez Ersoy, yeni neslin sanat müziğine uzak gibi durduğunu fakat uzak olmadığını ifade etti. Ersoy, yeni neslin bu müziği sevebilmesi için her kanalda yapılmasının gerektiğinin altını çizti.
Ersoy, estetiğin doğal görünümü koruduğu vakit karşı olmadığını dile getirdi.
Muazzez Ersoy'un açıklamaları şöyle:
Muazzez Ersoy, yeni neslin sanat müziğine uzak gibi durduğunu fakat uzak olmadığını ifade etti. Ersoy, yeni neslin bu müziği sevebilmesi için her kanalda yapılmasının gerektiğinin altını çizti.
Ersoy, estetiğin doğal görünümü koruduğu vakit karşı olmadığını dile getirdi.
Muazzez Ersoy'un açıklamaları şöyle:
Pandemide evdeydim. Aşk versin kararını adlı şarkım pandemide ortaya çıktı. Yeni şarkı kısa zamanda gelecek. Konserler de başladı. Kıbrısta'ydım geçtiğimiz hafta. İki gün üst üste keyifli konserlerimiz oldu. Yılbaşında karlar ülkesi Abant'tayım. Ben karı çok seviyorum. Müziği çok özlemişim. Sahneye hazırlamanın o tatlı heyecanın stresini özelmişim. Pandemide evde kendi kendime söylüyordum. İnşallah sonuna geldik diye düşünüyorum, biz samimiyeti dokunup kucaklamayı çok seviyoruz. Sağlıkla sarılabileceğimiz günler yakın zamanda gelir inşallah. Yeni nesil sanat müziğine uzak gibi gözüküyor. Ama uzak değil. Seviyorlar bence. 7-8 senedir Türk müziği programı yapıyorum. Bu tür müziklerin her kanalda yapılıyor olması lazım ki yeni nesil de bunu sevip dinlesin. Ben müziğin her türünü çok severim. Ama tabi ki branşım Sanat müziği, müzikte sınır yok benim için. Türk müziği ile açıp ortada caz söylüyordum. 30 yıl oldu caz okumayalı.
Yemek yemeyi seviyorum ama günde bir öğün yiyorum. Hepsini bir kerede yemiyorum. Bölüyorum. Tek öğünü güne bölerek yiyorum. Çok acıkırsam elma, ya da yemeğin yanında yemediğim salata. Pandemide 3-4 kilo almıştım onu verdim. Uzun yıllar önce uzak doğu sporu yaptım, halter çalışması yaptım. Şimdi artık sporu sahnede koşturarak yapıyorum. Sahnede o kadar çok efor sarf ediyorum ki, kostüm üstüme yapışıyor. Su içinde kalıyorum gerçekten.
Ben rahmetli annemin doğum günümde bana aldığı iki altın bileziği ondan habersiz bozdurarak ilk kostümümü almıştım. O şekilde sahneye çıktım. Önümde benim gibi düşünenler olmadığı için zorluk çektim. Ben de kostümlerimi Sahneye yeni çıkacak olan güzel kızlarımıza hediye ediyorum.
Doğru ve doğal görünümü koruduğu sürece estetiğe karşı değilim.