MİNECRAFTTURK.NET GÜNCELLENDİ HOŞ GELDİN!

Minecrafttürk'e kaydolarak, topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

MUZİPLİK TAMAMLANDI!
minecrafttr aramıza katil!
batihost minecraft server kirala
batihost minecraft server kirala
  • MinecraftTURK.NET Discord Sunucusu

Discord sunucumuza katılın ve MinecraftTR ve Minecraft hakkında tüm güncel Haber ve Gelişmeleri öğrenin güncel kalın.

Buraya tıklayarak aramıza katıl.

CHP Milletvekili Yıldırım Kaya "MEB bütçesinin yüzde 50 artırılması gerek"

• Konbuyu başlatan Celil
  • Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:09
C

Celil

Guest
Konu Sahibi
Kaya, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunun CHP'li üyeleri Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel ve Muğla Milletvekili Suat Özcan ile Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda dün görüşülen MEB bütçesindeki sunumların, kendilerinde "hayal kırıklığı yarattığını" belirten Kaya, AK Parti ve MHP’li üyelerin bu bütçeyi yüksek gösterdiğini, ancak bunun doğru olmadığını savundu.

Bu eğitim bütçesinin, talepleri karşılayamayacağını öne süren Kaya, "Bu bütçeyle pandemiyle mücadele edilemez, öğretmen açığı kapatılamaz, ücretli öğretmen sorunu çözülemez, 3600 ek gösterge verilemez. Engelli öğretmenler atanamaz. Ödeneksizlikten yarım kalan okulların tamamlanması mümkün değil. Derslik ihtiyacı karşılanamaz." değerlendirmesinde bulundu.

Salgının ek maliyetleri de düşünülerek, sorunların mali boyutunun çözülmesi için MEB bütçesinin yüzde 50 artırılması gerektiğini dile getiren Kaya, "AK Parti aslında ömrünü tamamlamıştır. Uzatmaları oynarken halkın omzuna büyük yükler yüklemektedirler. Erken seçim şarttır." diye konuştu.

Kaya, CHP olarak, tüm illerden eğitim paydaşlarının katılacağı eğitim toplantıları yapacaklarını ve eğitimin sorunlarını ele alacaklarını bildirdi.