MİNECRAFTTURK.NET GÜNCELLENDİ HOŞ GELDİN!

Minecrafttürk'e kaydolarak, topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

MUZİPLİK TAMAMLANDI!
minecrafttr aramıza katil!
batihost minecraft server kirala
batihost minecraft server kirala
  • MinecraftTURK.NET Discord Sunucusu

    Discord sunucumuza katılın ve MinecraftTR ve Minecraft hakkında tüm güncel Haber ve Gelişmeleri öğrenin güncel kalın.

    Buraya tıklayarak aramıza katıl.

AFAD'a fırtına kaynaklı 4 bin ihbar geldi

  • Konbuyu başlatan Celil
  • Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 4:45
C

Celil

Guest
Konu Sahibi
İstanbul İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Gökhan Yılmaz, lodos fırtınası ve şiddetli yağış nedeniyle sabah saatleri itibariyle 112 çağrı merkezine 4 bine yakın ihbar geldiğini açıkladı.

İlde 528 çatı uçtuğunu, 839 ağaç devrildiğini, 39 araç hasar gördüğünü, 44 trafik ışığı ve yön tabelasının devriğini, 12 istinat duvarı ile yolun çöktüğünü belirten Yılmaz, toplam bin 462 olaya müdahale edildiğini bildirdi.

İstanbul'da dün sabah saatlerinden beri can ve mal kaybına yol açan lodos etkisini sürdürmeye devam ediyor. İstanbul İl AFAD Müdürü Gökhan Yılmaz, dünden beri etkisini sürdüren lodos fırtınası ve şiddetli yağış ile ilgili bilgi ve son gelişmeleri paylaştı.

Yılmaz, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Hasdal Yerleşkesi'nde yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:

Boğazdaki transit gemi geçişleri trafiğe kapatılmıştır

29 Kasım sabah 06.00 sularında ilimizi etkilemeye başlayan fırtına etkisini azaltsa da şu an itibariyle varlığını hissettirmeye, ilimizi etkilemeye devam etmektedir. Fırtınanın İstanbul'u etkileyeceği bilgisi Meteoroloji bölge müdürlüğümüzden alınır alınmaz AFAD Başkanlığımızın koordinasyonunda İstanbul Valimizin başkanlığında gerekli değerlendirmeler yapılarak tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız bilgilendirilmiş; araç, gereç, ekipman hazırlıklarını gözden geçirmeleri istenmiştir. Kuvvetli rüzgar şiddetini arttırarak zaman zaman 100 km/saat üzerine çıkmıştır. Devam eden fırtınayla beraber aralıklarla yer yer kuvvetli sağanak yağmur geçişleri yaşanmıştır. Kuvvetli yağış neticesinde ilimiz genelinde meydana gelen önemli olaylar, deniz ulaşımında aksaklıklar, enerji hatlarında kesinti, tramvay seferlerinde aksamalar, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde hava koşullarından kaynaklı trafiğin iki yönlü fakat tek şeritten sağlanması şeklinde olmuştur. Aynı zamanda boğazdaki transit gemi geçişleri trafiğe kapatılmıştır. Bazı teleferik hatları da kuvvetli fırtına nedeniyle işletmeye kapatılmıştır. İstanbul Valiliğimizce okullar bir gün süreyle tatil edilmiş, motosiklet ve scooterların trafiğe çıkması bugün saat 18.00’e kadar yasaklanmıştır.
4 bine yakın ihbar geldi

Yaşanan olumsuzluk sonucunda sabah saatleri itibariyle 112 çağrı merkezine 4 bine yakın ihbar gelmiş, acil müdahale ekipleri ivedilikle ihbar noktalarına yönlendirilerek gerekli müdahalenin yapılması sağlanmıştır. İlçe kaymakamlıklarımızdan şu anki bilgilere göre 528 çatı uçması, 839 ağaç devrilmesi, 39 araç hasarı, 44 trafik ışığı ve yön tabela devrilmesi, 12 istinat duvarı ve yol çökmesi yaşanmıştır. Toplam bin 462 olaya müdahale edilmiştir.
46 kişi yaralandı, 4 kişi hayatını kaybetti

İlk müdahale ekiplerimizin şu an itibariyle müdahaleleri devam etmektedir. Sahadan gelen bilgiler doğrultusunda rakamlarda güncellemeler yapılacaktır. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüzce belediyelerimizin desteğinde, yapılarda meydana gelen hasarların tespitine yönelik hasar tespit çalışma grubu faaliyetlerine başlamıştır. İlimiz genelinde şu an itibariyle 46 vatandaşımızın yaralandığı, 4 vatandaşımızın ise vefat ettiği görülmüştür.
Fırtınadan önce hazırlıklı olun, fırtına sırasında güvende olun

İlimiz 2021 yılında üç kez fırtınadan etkilenmiştir. Şubat ayında gerçekleşen fırtınada yaklaşık 300 çatı zarar görmüş, yine eylül ayında gerçekleşen fırtınada 100’e yakın çatının hasar gördüğü tespit edilmiştir. Çok şükür daha önceki fırtına olaylarında herhangi bir ölüm hadisesi yaşanmamıştır. Hemşerilerimizin bu tür olaylara karşı hazırlıklı olması büyük önem arz etmektedir. Yaşadığımız fırtınalar bu fırtınanın gelecekte de yaşanabileceğini bizlere göstermektedir. Özellikle hemşerilerimizin kendileri ve çevresindeki insanlar için risk oluşturabilecek yapıların, nesnelerin kaldırılması noktasında gereğini yapması, balkondaki ve çatılardaki eşyaların sıkıca sabitlenmesi, dışarıdaki vatandaşlarımızın binalardan düşebilecek parçalara karşı dikkatli olması, çatı katı veya tavan arasındaki kapıların kapatılması, sürgüyle emniyete alınması, kepenklerin ve panjurların kapatılması ve sabitlenmesi, bacalarımızın sağlamlaştırılması, baca gazı ve şofben zehirlenmelerine karşı tedbirli olunması, araçların kapalı garaja park edilmesi, dışarıda ise ağaç, çit ve duvarlardan uzağa park edilmesi gerekmektedir.
Elektrik kesintilerine karşı telefonlarınızın şarjı dolu olmalı

Ani su basması riskine karşı hazırlıklı olunmalı. Hava durumu güncellemeleri takip edilmeli, TV ve radyo haberleri takip edilmelidir. Resmi açıklamalar dışında yapılacak açıklamalara itibar edilmemelidir. Olası elektrik kesintilerine karşı meteorolojik uyarı süresince cep telefonu şarjının dolu olmasına dikkat edilmesi, aşırı ve ani yağışlardan dolayı sel olabileceğinden riskli bodrum ve alt katlarda bulunmamaya özen gösterilmesi, evcil hayvanları korunaklı sağlam yerlere almak ve fırtına uyarılarından sonra zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması büyük önem arz etmektedir. Son olarak fırtınadan önce hazırlıklı olun. Fırtına sırasında güvende olun. Fırtına sonrasında da tedbirlerimizi almayı bırakmayalım diyoruz."